Virtual Reality & Hypnotherapie

Hoe werkt dat..?

De combinatie van hypnotherapie met Virtual Reality (VR), biedt in de praktijk veel mogelijkheden -soms meer dan reguliere therapie- om snel en vooral prettig te werken met fobieën en angsten. Waar exposure therapie bij fobieën soms lastig is omdat er een werkelijke confrontatie met fobie of angst beleving dient plaats te vinden, en cognitieve therapieën vaak niet de mogelijkheid van exposure bieden, biedt de combi van hypnotherapie met VR de voordelen van beiden met een mogelijke verdieping op oorzaak en genezing met behulp van hypnotherapie. 

VR Therapie
Kinderlijk direct

Kern van de therapie met VR is het leren schakelen tussen meta ervaring en zintuiglijke beleving. Hierdoor krijg je controle over de impact van je zintuiglijke ervaring op je lijf, je gedachten en je gevoel, leer je omgaan met de angst of fobie en kunnen we samen werken aan het laten verdwijnen ervan met behulp van hypnotherapie. Hypnotherapie geeft de mogelijkheden om op dieper niveau te werken aan de oorzaken en oplossingen.

Door in de praktijkruimte aan de slag te gaan met VR en ontspanning en daarin te schakelen, kunnen we snel en diep werken. Daarbij is het vooral ook leuk en leerzaam om te ervaren dat je dus kunt en mag schakelen tussen verschillende ervaringen terwijl je veilig bent.

De therapie is op te delen in 3 hoofdonderdelen:

  1. Trainen, exposure en desensitisatie
  2. Zoeken naar en werken aan oorzaak
  3. Vervolg en afronding

In het vervolg van de therapie is de mogelijkheid te schakelen naar EMDR, regressie & cognitieve therapie met psycho educatie. 

ACT (Acceptenace & Commitment Therapy), dit is toegepaste mindfullness, is altijd een onderdeel van de therapie, evenals hypnotherapie en trancewerk. In overleg met de huisarts is ondersteuning met medicatie een optie. 

Toepassingen:

  • Claustrofobie
  • Sociale fobieën (bus, supermarkt, contacten leggen, feestjes etc.)
  • Rij angst ( binnenkort NL versie)
  • Vliegangst (en hoogtevrees)
  • Angst voor de dokter (ook prik angst)
  • Pleinvrees
  • Angst voor paarden en/of honden